+385 (0)99 353 4556 info@unveroprojekti.com

Kuća se gradi od temelja, jednako tako i uređenje interijera počinje od podova. Podne obloge su jedna od važnijih stavki u uređenju interijera i to prvenstveno zato što moraju zadovoljiti kriterij funkcionalnosti, ali jednako tako i kriterij estetike jer su upravo one velike površine koje dominiraju u interijeru. Podovi ostavljaju vrlo važan vizualan dojam prilikom ulaska u prostoriju, oni vizualno mogu uljepšati interijer, ali isto tako krivi odabir može ostaviti vrlo loš dojam.

DNEVNI BORAVAK

617.jpg

Najčešće su to parketi, bili masivni ili gotovi parketi te laminati. U kućama gdje je dnevni boravak vezan na dvorište, radi lakšeg čišćenja i održavanja postavljaju se keramičke pločice, najčešće velikog formata, a radi postizanja reprezentativnog izgleda sve prisutnije je postavljenje kerlite ploča. U modernim i ekstravagantnijim dnevnim boravcima, čiji vlasnici žele nešto drugačije, sve češće je prisutan epoksi pod koji može biti unikatan jer ima neograničene mogućnosti kombinacije boja i uzoraka te dizajna po želji.

KUHINJA

Podovi moraju biti izvedeni od materijala koji se lako čiste i održavaju. Najčešće su to kermičke pločice, iako u zadnje vrijeme sve se češće postavlja parket jer su kuhinje sastavni dio dnevnog boravka. Parket je ugodniji za dugotrajno stajanje i svakako je topliji od keramičkih pločica. Ukoliko želite ipak nešto drugačije i modernije, predlažemo postavljanje epoksidnih podova koji se mogu izvesti u svim tonovima.

KUPAONICA

500.jpg

U kupaonicama su svakako najprisutnije keramičke pločice svih dimenzija od minimalnih tipa mozaik, veličine 1×1 cm, do velikih formata 1×3 metra. Umjesto pločica u zadnje vrijeme je vrlo popularna tikovina koja kupaonici daje dozu ekskluzivnosti. Tikovina je pogodna jer je ona kao materijal vrlo otporna na vlagu. U modernim kupaonicama, sve češća je upotreba epoksi podova koji su jednostavni za održavanje.

SPAVAĆE SOBE

Još uvijek radi osjećaja topline u stanovima najprisutniji su parketi, dok u kućama parketi ili keramičke pločice u kombinaciji s podnim grijanjem. U dječjim sobama trend su floor stickersi koji djeci čine prostor zanimljiv za igru.

BALKON I TERASA

134.jpg

Današnji trendovi vode k tome da se vanjskim prostorima posvecuje jednaka pažnja kao kod uređenja interijera. Teži se ideji da vanjski prostor postaje “drugi dnevni boravak” koji će omogućiti potpuni užitak i relaksaciju. Iz tog razloga izrazito je važno posvetiti posebnu pozornost odabiru podnih obloga. Kod odabira podnih obloga lođa, balkona, terasa bitno je odabrati materijal koji je otporan na vremenske uvjete, a najčešce su to: keramičke pločice, kamen, tikovina i termoobrađene drvene obloge.

HODNIK

Iako su u ulaznim prostorima najčešće zastupljene keramičke pločice radi lakšeg održavanja i čišćenja, sve češće su prisutni parketi, pogotovo ako je ulazni prostor, zapravo hodnik, tj. prolazna veza izme u spavaćeg trakta i dnevnog boravka, što je čest slučaj u današnjoj novogradnji. Tada je svakako ugodnije da je ta veza topli, drveni pod nego hladne keramičke pločice. Osim funkcionalnog razloga tu je i estetski – vizualan dojam je bolji kada je pod obložen istim materijalom.

izvor teksta: jutarnji.hr

Prizemnica ili kuća s potkrovljem?

Kada se odlučimo za gradnju kuće uglavnom zamišljamo prostranu i udobnu kuću okruženu zelenilom i...

Odabir podnih obloga

Kuća se gradi od temelja, jednako tako i uređenje interijera počinje od podova. Podne obloge su...

Što je važno pri adaptaciji stana?

Kupili ste stan ili kuću koju je prije useljenja potrebno adaptirati, odnosno živite u vlastitom...

UN VERO PROGETTO d.o.o.
21220 Trogir, Put Mulina 45 | +385 (0)99 353 4556 | +385 (0)91 916 9508 | info@unveroprojekti.com

Sva prava pridržana