+385 (0)99 353 4556 info@unveroprojekti.com

1389.jpg

Kupili ste stan ili kuću koju je prije useljenja potrebno adaptirati, odnosno živite u vlastitom stambenom prostoru koji je spreman za preinake i osvježenja? Odakle krenuti, koju tvrtku za izvođenje radova odabrati, kakvu prostornu koncepciju postaviti, samo su neka od pitanja koja se nameću.

Prije adaptacije potrebno je definirati potreban opseg radova i količinu raspoloživih financija. Ukoliko niste u mogućnosti izvesti sve radove, odredite one najnužnije koji će stambeni prostor dovesti u zadovoljavajuće stanje. Prednost dajte izmjeni dotrajalih instalacija i soboslikarskim radovima, koji će brzo i efektno osvježiti prostor.

Adaptacija je ozbiljan zahvat koji zahtijeva uključivanje specijaliziranih tvrtki koje svojom garancijom na izvedene radove jamče trajnost i kvalitetu istih. Najjednostavnije je odabrati jednu tvrtku koja izvodi različite vrste radova te kao jedinstvena pravna osoba jamči za svoj rad. Osim toga, odabirom ovakvih tvrtki često se postiže bolja ukupna cijena zbog veće količine, tj. opsega radova.

8.jpg

Adaptacijom se često preuređuje prostor, tj. prenamjenjuje – pregrađuje dnevni boravak ili blagovaonica kako bi se dobila dodatna soba, spaja kuhinja s blagovaonicom itd. Napravite nacrt prenamjene, tj. nove organizacije prostora, a oko svega se možete posavjetovati sa stručnjacima te zatražiti izradu projektne dokumentacije.

Bez obzira na to koliko ste upućeni u radove koji će se izvoditi, budite prisutni za vrijeme izvođenja istih kako biste pravovremeno reagirali na odstupanja od ugovorenih rokova izrade ili drugih problema koji se javljaju prilikom adaptacijskih zahvata. Ako se radi o složenijem i većem objektu, savjetujemo uključivanje inženjera arhitekture ili građevine - kao nadzor, koji će u vaše ime stručno pratiti način i kvalitetu izvođenja radova.

Kvalitetno rješenje interijera, popraćeno ispunjenjem estetskih i funkcionalnih zahtjeva, rezultira kvalitetnom adaptacijom doma. Zahvati koje radite su dugoročni, pa je važno da ste u konačnici zadovoljni svim izvedenim radovima. Adaptacija je kompleksan zahvat koji zahtijeva koordiniranost različitih stručnih osoba, uspješno preklapanje radova kroz zadane vremenske rokove, kvalitetu i preciznost izrade, kao i definirane stavove i zahtjeve postavljene od strane investitora, tj. vas samih.

izvor teksta: tportal.hr

Prizemnica ili kuća s potkrovljem?

Kada se odlučimo za gradnju kuće uglavnom zamišljamo prostranu i udobnu kuću okruženu zelenilom i...

Odabir podnih obloga

Kuća se gradi od temelja, jednako tako i uređenje interijera počinje od podova. Podne obloge su...

Što je važno pri adaptaciji stana?

Kupili ste stan ili kuću koju je prije useljenja potrebno adaptirati, odnosno živite u vlastitom...

UN VERO PROGETTO d.o.o.
21220 Trogir, Put Mulina 45 | +385 (0)99 353 4556 | +385 (0)91 916 9508 | info@unveroprojekti.com

Sva prava pridržana